niedziela, 13 lutego 2011

Łosoś z kremowym twarożkiem z avocado

Dziś będzie krótko, rzeczowo. Wieczorami lubię zjeść coś lekkiego, bardziej przekąsić niż się najeść, coś co mogę szybko przygotować. Na liście expresowych przekąsek na kolację znalazły się rożki z łososia. 
Polecam dla zapracowanych na Walentynkowy wieczór, przecież ten dzień już jutro :).




Składniki na 4 rożki (2 porcje):

  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 1/2 avocado
  • opakowanie (125g) kremowego serka typu Philadelphia 
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól, pieprz, 1/2 ząbka czosnku, szczypta kardamonu.
Rożki krok po kroku:
  1. Plastry łososia zwinąć w rożki,
  2. avocado wydrążyć ze skórki, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny,
  3. serek przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, czosnek (z Walentynki można z niego zrezygnować ;)), kardamon, wymieszać i gotowym wypełniać łososiowe rożki, udekorować cytryną. 
Smacznego !



4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo kusząco, kolorowo i... ZDROWO

    OdpowiedzUsuń
  2. koniecznie muszę wypróbować, to danie ma aż trzy moje ulubione składniki - łososia, awokado i kardamon! :) mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. łosoś z twarożkiem.. pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne polaczenie, w sam raz na walentynkowy starter :)

    OdpowiedzUsuń